ambassador image
Жарко Алексовски
Наставник по географија
ООУ „Христијан Тодоровски – Карпош“ – с. Ранковце
Најголема мотивација ми беше тоа што сум почетник во професијата (една година откако работам), сакав да научам нови начини на предавање, нови методи, да им помогнам на сите ученици во ова време на пандемија. Им препорачувам на сите наставници што имаат можност и желба да помогнат во проширувањето на колективот на ЕДУИНО.
Запознајте се со нашиот ЕДУИНО Амбасадор
ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ
Кои сте Вие? Како би се опишале како едукатор?
Жарко Алексовски, предавам во ООУ „Христијан Тодоровски – Карпош“ во Ранковце, живеам во општина Ранковце, предавам географија, бидејќи сум од скоро во професијата, максимално се трудам, гледам на што поедноставен начин да ги објаснам сите работи и сум колективен [BK1] во секое поле од професијата.
Споделете ја Вашата најдобра практика во образованието (она што Ве прави едукаторот кој сте денес).
Максимално да им се посветам на сите ученици и секое знаење соодветно да го вреднувам.
Која беше Вашата мотивација и посветеност за огромниот придонес кон ЕДУИНО-порталот и што им препорачувате на останатите едукатори?
Најголема мотивација ми беше тоа што сум почетник во професијата (една година откако работам), сакав да научам нови начини на предавање, нови методи, да им помогнам на сите ученици во ова време на пандемија. Им препорачувам сите наставници што имаат можност и желба да помогнат во проширувањето на колективот на ЕДУИНО.
Како Вие ја гледате иднината на образованието како ЕДУИНО-амбасадор?
Образованието е столбот на една држава, преку реформите во образованието ќе се подобри квалитетот на образовниот кадар, учениците ќе треба да размислуваат самостојно и секој да се пронајде во полето или во областа за која има најмногу претензии. Јас како амбасадор ќе продолжам да помагам во креирањетоа нови видеа и се надевам дека учениците ќе бидат задоволни од моите излагања и презентации.
Што претставува за Вас ЕДУИНО?
Платформа од која учат и учениците, а и ние како наставници.
Довршете ја реченицата: ЕДУИНО e _____________
Едукативно образовна платформа.
ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ
ЕДУИНО АМБАСАДОРИ
ambassador image
Соња Апостоловска - Трајковска
Нема подобро од тоа да живееш во денешниов свет на дигитализација и да ти бидат достапни сите содржини што ги изучуваш како ученик.
ambassador image
Маја Митева Петроска
ЕДУИНО е место каде се поставуваат високи цели, се наоѓаат големи предизвици и се раѓаат убави идеи, спој на квалитет, креативност и посветеност.
ambassador image
Силвана Бошковска Ќулавковска
Најголема мотивација за учество и придонес во ЕДУИНО ми беше можноста да соберам нови идеи за активности коишто ќе ги реализирам во мојата занимална.