ambassador image
Зорица Адамчевска
Одделенски наставник
ООУ „Петре Поп Арсов“ – Богомила
Можноста да направиш мозаик од сите твои веќе испробани нешта. Прекрасно е чувството кога некој наставник, кој воопшто не те ни познава, ќе ти пренесе порака: „Денес Вие им бевте наставничка на моите ученици на два часа“, и во моментот добиваш серија слики од нивните изработки.
Запознајте се со нашиот ЕДУИНО Амбасадор
ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ
Кои сте Вие? Како би се опишале како едукатор?
Одделенски наставник Зорица Адамчевска, којa цели 15 години се дружи со најмалата ученичка популација, првачињата, секојдневно поминувајќи пат од 50 км. до ООУ „Петре Поп Арсов“ – с. Богомила, о. Чашка. Каков едукатор? Некој што го дава својот максимум од посветеност за да ја добие довербата од секој ученик.
Споделете ја Вашата најдобра практика во образованието (она што Ве прави едукаторот кој сте денес).
ИГРАТА. Има ли подобра стратегија за учење од тоа да го видиш интересот за игра, упорноста да се успее, да се победи и, на крајот, ги гледаш оние озарени очиња и слушаш експлозивно: „УСПЕАВ!“
Која беше Вашата мотивација и посветеност за огромниот придонес кон ЕДУИНО-порталот и што им препорачувате на останатите едукатори?
МОТИВ. Можноста да направиш мозаик од сите твои веќе испробани нешта. Прекрасно е чувството кога некој наставник, кој воопшто не те ни познава, ќе ти пренесе порака: „ Денес Вие им бевте наставничка на моите ученици на два часа“ и во моментот добиваш серија слики од нивните изработки. Е, тогаш едноставно чувствуваш дека ТИ МОЖЕШ. ШТО ИМ ПОРАЧУВАМ? Обидете се – потребна ви е само конкретна цел, добра идеја, задолжителна интеракција и малку трпение.
Како Вие ја гледате иднината на образованието како ЕДУИНО-амбасадор?
Со мали чекори до големи промени! Мотивираниот наставник и за навидум невозможното има решение! Се обидовме и успеавме !
Што претставува за Вас ЕДУИНО?
Место каде што секој член на заедницата може да пронајде делче за себе – ученик, родител, наставник, почетник...СЕКОЈ
Довршете ја реченицата: ЕДУИНО e _____________
ИЗЛЕЗ / РЕШЕНИЕ / ЕУРЕКА / КОМПЛЕТЕН ТИМ / ПОДДРШКА.
ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ
ЕДУИНО АМБАСАДОРИ
ambassador image
Гордана Наумовска Трајкоска
Среќна сум што мојата училница секогаш е исполнета со креативност, солидарност, еднаквост и другарување помеѓу сите ученици.
ambassador image
Тинка Палиниќ
ЕДУИНО ме поттикна на критичко размислување и примена на стекнатите искуства и знаења во наставата.
ambassador image
Маја Митева Петроска
ЕДУИНО е место каде се поставуваат високи цели, се наоѓаат големи предизвици и се раѓаат убави идеи, спој на квалитет, креативност и посветеност.