ambassador image
Фатиме Беџети-Дурмиши
Професорка по одделенска и претшколска настава
ООУ „Наим Фрашери“ – Тетово
Ако сакате да оставите вечни резултати зад вас, инвестирајте во човекот, во луѓето, инвестирајте во деца, односно во нивното знаење. Верувам дека иднината им припаѓа на децата и затоа со својата работа сакам да придонесам за создавање на иднината.
Запознајте се со нашиот ЕДУИНО Амбасадор
ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ
Кој сте вие и како каков едукатор би се опишале?
Јас сум професор Фатиме Беџети-Дурмиши од ООУ „Наим Фрашери“. Живеам во Тетово. Професор сум по одделенска и претшколска настава. Имам професорски работен стаж од 15 години, со истакнати афинитети за рачни и уметнички активности и посебен сензибилитет и познавања за деца со специфичен развој и ограничени способности.
Споделете ја вашата најдобра практика во образованието, она што ве прави да бидете едукатор каков што сте денес.
Највисока цел во човековото постоење е градењето иднина, а клуч за тоа се новите генерации.
Која беше вашата мотивација и посветеност за огромниот придонес на порталот ЕДУИНО и што им препорачувате на другите?
Ако сакате да оставите вечни резултати зад себе, инвестирајте во човекот, во луѓето, инвестирајте во децата, односно во нивните знаења.
Како вие како ЕДУИНО-амбасадор ја гледате иднината на образованието?
Во интензивни реформи, обновување на ресурсите и приближување кон западноевропските стандарди.
Што претставува за вас ЕДУИНО?
Одлична платформа за синхронизација на стандарди, критериуми и методи во образовната работа во целата држава.
Довршете ја реченицата: ЕДУИНО e _____________
Библиотека на знаење.
ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ
ЕДУИНО АМБАСАДОРИ
ambassador image
Горан Цветкоски
Како едукатор, за мене претставува големо задоволство тоа што ги пренесувам моите вештини и знаење на учениците.
ambassador image
Ќемајледин Емини
Сега имаме многу можности за унапредување на образованието, меѓутоа и барањата денес се поголеми, што значи дека работата останува приоритет за добри резултати.
ambassador image
Исак Османи
Им препорачувам на моите колеги да работат повеќе, да има повеќе видеолекции и сè што треба за подобро и поквалитетно учење.