news_header-min
ЕДУИНО НОВОСТИ

На оваа секција од колективниот портал ЕДУИНО ќе најдете новости поврзани со достапните материјали низ сите ЕДУИНО-платформи, новости за нови и тековни активности на проектот, како и новости и написи подготвени од нашата ЕДУИНО-заедница и групата за професионална соработка, ЕДУИНО-амбасадори.

Оваа секција е главниот двигател на информации што ги објавува ЕДУИНО, па затоа ве охрабруваме ажурно да ја следите и да ја споделувате со вашите колеги и ученици.

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ НОВОСТИ
eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
02
ЈУЛ
2021
Edu Talks со Симона Ташева: „Чувството на припадно...

Ја започнуваме нашата нова рубрика #EduTalks, во која на актуелни теми ќе зборуваме со релевантни лица, воспитувачи, едукатори, родители, претставници на организации, со цел да обј...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
01
ЈУЛ
2021
Edu Talks со Елена Тодоровска: „Децата учат по пат...

Вториот #EduTalks ја обработува темата колку е значајна поддршката од возрасните кај децата. Зборувавме со ЕДУИНО-амбасадорката Елена Тодоровска, ...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
30
ЈУН
2021
Edu Talks со Зорица Адамчевска: „Да го погледнеме ...

Третиот разговор од рубриката #EduTalks го посветуваме на прифаќањето на различностите кај децата на возраст од 3 до 10 години. За оваа тема зборувавме со ЕДУИНО-а...

НАЈЧИТАНИ НОВОСТИ
eduino_new_image ЕДУИНО настава
17
МАЈ
2021
Отворен повик за видео лекции за основно и средно ...

Почитувани наставници, почитувани професори,

Ви се обраќаме со отворена покана за приклучување на последниот воедно и целосно отворен повик за снимањ...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
28
ФЕВ
2021
ЗАВРШИ ПРВИОТ ЕДУИНО-ИГРАТОН: МНОГУ ЗАБАВА, ДРУЖБА...

Со цел да го поттикнеме развојот на социјалните, емотивните и на физичките способности на детето и да создадеме повод и причина за забавни и едукативни спомени меѓу родителот/старателот и детето, в...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
30
ЈУН
2021
Edu Talks со Зорица Адамчевска: „Да го погледнеме ...

Третиот разговор од рубриката #EduTalks го посветуваме на прифаќањето на различностите кај децата на возраст од 3 до 10 години. За оваа тема зборувавме со ЕДУИНО-а...

СИТЕ НОВОСТИ
news loader
eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
02
ЈУЛ
2021
Edu Talks со Симона Ташева: „Чувството на припадно...

Ја започнуваме нашата нова рубрика #EduTalks, во која на актуелни теми ќе зборуваме со релевантни лица, воспитувачи, едукатори, родители, претставници на организации, со цел да обј...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
01
ЈУЛ
2021
Edu Talks со Елена Тодоровска: „Децата учат по пат...

Вториот #EduTalks ја обработува темата колку е значајна поддршката од возрасните кај децата. Зборувавме со ЕДУИНО-амбасадорката Елена Тодоровска, ...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
30
ЈУН
2021
Edu Talks со Зорица Адамчевска: „Да го погледнеме ...

Третиот разговор од рубриката #EduTalks го посветуваме на прифаќањето на различностите кај децата на возраст од 3 до 10 години. За оваа тема зборувавме со ЕДУИНО-а...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
29
ЈУН
2021
Edu Talks со Светлна Бобевска – „Важно е детето да...

Продолжуваме со #EduTalks! Овојпат разговараме со нашата ЕДУИНО-амбасадорка Светлана Бобевска, одделенски наставник во ООУ „Блаже Конески“ од Велес.

Со Свет...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
28
ЈУН
2021
Edu Talks со Соња Трифуновска: „Раното развивање н...

Во денешниот #EduTalks разменивме навистина одлични искуства со ЕДУИНО-амбасадорката Соња Трифуновска, одделенски наставник во ООУ „Гоце Делчев“ од Тет...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
27
ЈУН
2021
Edu Talks со Марија Богатиновска: „Најголемата уло...

Во нашиот шести по ред #EduTalks разговараме на тема самодоверба. Со ЕДУИНО-амбасадорката Марија Богатиновска, одделенски наставник во ООУ „Никола Карев“ од Пробиш...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
26
ЈУН
2021
Edu Talks со Валентина Гавриловска: „Децата од пре...

Денес разговорот со ЕДУИНО-амбасадорката Валентина Гавриловска, воспитувач во ЈУДГ на ОЦ „Раде Јовчевски – Корчагин“ од...

eduino_new_image ЕДУИНО настава
17
МАЈ
2021
Отворен повик за видео лекции за основно и средно ...

Почитувани наставници, почитувани професори,

Ви се обраќаме со отворена покана за приклучување на последниот воедно и целосно отворен повик за снимањ...

eduino_new_image ЕДУИНО Амбасадори
28
ФЕВ
2021
ЕДУИНО-амбасадори – иницијатива за афирмирање на п...

ЕДУИНО-амбасадори е иницијатива на колективниот портал за дигитални
образовни содржини ЕДУИНО, кој настана во март минатата година како
одговор на пандемијата и решен...