ДОБРЕ ДОЈДОВТЕ НА ЕДУИНО
Добре дојдовте на ЕДУИНО, колективен портал за дигитални образовни содржини, соработка и професионален развој на едукатори. Нашата цел е создавање простор, ресурси и алатки за квалитетно образование преку заедничко креирање и иновации. Ве покануваме да ги погледнете достапните содржини на платформите ЕДУИНО, кои се користени од над 15 000 наставници и 30 000 ученици!
Овозможување онлајн-настава со дигитални отворени содржини и ресурси наменети за едукатори и за ученици.
 • Е-занимална, предучилишно образование
 • Е-училница, основно и средно образование
 • Видеоупатства, вебинари и ресурси наменети за едукатори, ученици и за родители
 • Ресурси за личен раст и развој, наменети за ученици
 • Професионален развој за едукатори
Поттикнување на социоемоционалниот развој и на учењето преку игра кај децата од 3 до 10 години.
 • Едукативни активности и игри
 • Образовни ресурси
 • Професионален развој за едукатори
 • Додај едукативна активност
ЕДУИНО АМБАСАДОРИ
ЕДУИНО Aмбасадори е концепт за поддршка и промоција на работата на сите наставници што досега се посветија и дадоа придонес на колективниот портал ЕДУИНО. Концептот подразбира јавно признание за најпосветените наставници, избрани по однапред утврдени критериуми:
 • наставници со снимени над 15 видеолекции;
 • наставници со изработени над 10 активности за игра во домашни услови.
Запознајте ги амбасадорите на знаењето, група 1
Запознајте ги амбасадорите на знаењето, група 2
Обраќање на Зеќирија Хасипи, в.д. директор на Бирото за развој на образованието
Обраќање на Стево Пендаровски, претседател на Република Северна Македонија
Обраќање на Мила Царовска, министерка за образование и наука

ЕДУИНО-амбасадорите се група исклучително посветени наставници, препознаени на национално ниво, и група за понатамошна професионална соработка и развој. Оваа програмска активност ќе продолжи и во иднина, со можност за зголемување на заедницата на ЕДУИНО-амбасадорите.

Дознајте повеќе за амбасадорите и за придобивките од приклучувањето на заедницата на ЕДУИНО-амбасадори.

НОВОСТИ
eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
19
НОЕ
2021
ЕДУИНО Игратон со Маја Митева-Петроска: Секое дете...

ЕДУИНО Игратонот, кој од страна на нашиот ЕДУИНО тим беше огранизиран кон крајот на минатата година е креативен предизвик за родители и деца на возраст од 3 до 10 го...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
18
НОЕ
2021
Атинула Ничова: Учењето низ игра е најдобар начин ...

Учењето низ игра е најдобар начин за учење кај децата и стекнување нови вештини, вели Атинула Ничова, воспитувач во детската градинка „Срничка“ – Скопје, па додава д...

eduino_new_image ЕДУИНО настава
20
ОКТ
2021
Започнавме со ЕДУИНО ВЕБИНАРИ 2021!

Почитувани наставници, професори, воспитувачи и стручни соработници,

Со огромно задоволство го најавивме новиот концепт на ЕДУИНО-вебинари, серијал кој се стреми кон подобрув...

БРЗА НАВИГАЦИЈА