ДОБРЕ ДОЈДОВТЕ НА ЕДУИНО
Добре дојдовте на ЕДУИНО, колективен портал за дигитални образовни содржини, соработка и професионален развој на едукатори. Нашата цел е создавање простор, ресурси и алатки за квалитетно образование преку заедничко креирање и иновации. Ве покануваме да ги погледнете достапните содржини на платформите ЕДУИНО, кои се користени од над 15 000 наставници и 30 000 ученици!
Овозможување онлајн-настава со дигитални отворени содржини и ресурси наменети за едукатори и за ученици.
  • Е-занимална, предучилишно образование
  • Е-училница, основно и средно образование
  • Видеоупатства, вебинари и ресурси наменети за едукатори, ученици и за родители
  • Ресурси за личен раст и развој, наменети за ученици
  • Професионален развој за едукатори
Поттикнување на социоемоционалниот развој и на учењето преку игра кај децата од 3 до 10 години.
  • Едукативни активности и игри
  • Образовни ресурси
  • Професионален развој за едукатори
  • Додај едукативна активност
Е-библиотеката е платформа за развивање, верификација и објавување на материјали за учење и настава. Оваа библиотека ќе го поддржи образовниот систем во процесот на дигитална трансформација преку обезбедување функционалности, решенија, стандарди и дигитални содржини што ќе го унапредат образовниот процес во ерата на дигиталните технологии.
ЕДУИНО АМБАСАДОРИ
ЕДУИНО Aмбасадори е концепт за поддршка и промоција на работата на сите наставници што досега се посветија и дадоа придонес на колективниот портал ЕДУИНО. Концептот подразбира јавно признание за најпосветените наставници, избрани по однапред утврдени критериуми.
Запознајте ги амбасадорите на знаењето, група 1
Запознајте ги амбасадорите на знаењето, група 2
Обраќање на Зеќирија Хасипи, в.д. директор на Бирото за развој на образованието
Обраќање на Стево Пендаровски, претседател на Република Северна Македонија
Обраќање на Мила Царовска, министерка за образование и наука

ЕДУИНО-амбасадорите се група исклучително посветени наставници, препознаени на национално ниво, и група за понатамошна професионална соработка и развој. Оваа програмска активност ќе продолжи и во иднина, со можност за зголемување на заедницата на ЕДУИНО-амбасадорите.

Дознајте повеќе за амбасадорите и за придобивките од приклучувањето на заедницата на ЕДУИНО-амбасадори.

НОВОСТИ
eduino_new_image ЕДУИНО заедница
27
ФЕВ
2023
„Создаваме иднина, создаваме трајни вредности со Е...

Кога една група професионалци, експерти и ентузијасти од областа на образованието ќе вложат напори за создавање долгорочни вредности коишто ќе останат за идните генерации учители и ученици, тогаш с...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
27
ФЕВ
2023
„Учиме, истражуваме и се забавуваме со ЕДУИНО 2Д Л...

Иновативноста на тимот на ЕДУИНО никогаш не престанува! Со ентузијазам и мотивираност сакаме да ги споделиме нашето знаење, вештини и визија, отворајќи нови можности и креативни решенија за ...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
24
ФЕВ
2023
„ЕДУИНО НАСТАВА - видeолекции од кои учиме сите“

Како беше создадена националната Е-училница, што содржи, за кого е наменета, која беше улогата на овој богат бесплатен ресурс за време на пандемијата предизвикана од вирусот КОВИД-19, како едукатив...

БРЗА НАВИГАЦИЈА
Видео лекции - Предучилишно
fast navigation image
Видео лекции - Основно
fast navigation image
Видео лекции - Средно
fast navigation image
Вебинари
fast navigation image
Видео упатства
fast navigation image
Ресурси за личен раст и развој
fast navigation image
Заедница од над 27 000 едукатори
кои имаат можност меѓусебно да комуницираат и да разменуваат искуства, да добиваат неделни известувања за вебинари, отворени ресурси за дополнување на нивните знаења, активности за подготовка на нивните часови и совети.
4876
видео лекции
4.5 милиони
прегледи на Youtube
1000+
придонесувачи
500+
едукативни активности и игри