ambassador image
Тинка Палиниќ
Одделенски наставник
ООУ „Димче А. Габерот“ - Демир Капија
За мене зборуваат делата. Сметам дека секој кој од себе го дава својот максимум може многу лесно да постигне успех. Преку позитивна атмосфера, опуштени и релаксирани ученици, сметам дека еден наставен час може да се класифицира како успешен, мотивирачки, добро осмислен и остварен со многу труд и енергија.
ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ
Кои сте Вие? Како би се опишале како едукатор?
Човек со напредни идеи, ставови, визии, мисии и погледи.
Споделете ја Вашата најдобра практика во образованието (она што Ве прави едукаторот кој сте денес).
Работа во комбинирани паралелки, истовремено реализирање програма во 3 и 4 одделенија, како и примена на меѓуетничко образование. Преку позитивна атмосфера, опуштени и релаксирани ученици, сметам дека еден наставен час може да се класифицира како успешен, мотивирачки, добро осмислен и остварен со многу труд и енергија. Она што исто така е карактеристично за мене е неуморноста и истрајноста при усвојување нови знаења и нивно успешно совладување, како и примена на стекнатото.
Која беше Вашата мотивација и посветеност за огромниот придонес кон ЕДУИНО-порталот и што им препорачувате на останатите едукатори?
Осознавање нови светови, усвојување нови знаења, практична примена на теоретското знаење, запловување во водите на успешните.
Како Вие ја гледате иднината на образованието како ЕДУИНО-амбасадор?
Сметам дека иднината која носи успех преку ЕДУИНО е загарантирана. Ваквите проекти се клуч за успех.
Што претставува за Вас ЕДУИНО?
Совршена образовна платформа. Зборови има многу, но со само овие неколку сè е кажано.
Довршете ја реченицата: ЕДУИНО e _____________
Најголемото богатство за успешен наставник.
ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ
ЕДУИНО АМБАСАДОРИ
ambassador image
Соња Апостоловска Трајковска
Нема подобро од тоа да живееш во денешниов свет на дигитализација и да ти бидат достапни сите содржини што ги изучуваш како ученик.
ambassador image
Нора Жута Села
ЕДУИНО за мене претставува ново искуство во мојата кариера, можност за креирање на трајни вредности во образованието.
ambassador image
Зорица Милкова
Чест и задоволство е да се биде дел од ЕДУИНО кој претставува непресушен извор на идеи кои континуирано треба да се надополнува.