Видеолекциите се подготвени од воспитувачи од целата држава и нудат можност за забава, игра, подучување и ново искуство за вашето дете.

ПРИРАЧНИК: УНАПРЕДУВАЊЕ НА ИНКЛУЗИВНИТЕ ПРАКТИКИ ВО РАНОТО ДЕТСТВО

Драги воспитувачи, во склоп на оваа секција од колективниот портал ЕДУИНО ќе го најдете прирачникот за воспитувачи и стручни соработници на темата „Унапредување на инклузивните практики во раното детство”. Прирачникот е наменет да ви помогне во унапредување на инклузивните практики во предучилишните установи со цел обезбедување услови во кои сите деца ќе имаат еднакви можности во процесот на раното учење.

Преземи го прирачникот

Видеа
Возрасни групи
Категорија
Празничниот цртеж време брои
3-4 години
Весела математика
Време: 5:02
Забавата на г-ѓа Пајак
4-6 години
Весела математика
Време: 5:35
Прави, криви, отворени, затворени линии
4-6 години
Весела математика
Време: 4:17
Игра со бои
3-4 години
Весела математика
Време: 8:35
Морковчиња и зајаче
3-4 години
Весела математика
Време: 9:10
Необични броеви
3-4 години
Весела математика
Време: 0:32
Спротивности
3-4 години
Весела математика
Време: 9:08
„Дедовата ракавица“-Броиме од 1 до 5
3-4 години
Весела математика
Време: 6:38
Тројцата другари – квадрат, триаголник и круг
3-4 години
Весела математика
Време: 6:46
Кога сум дома
3-4 години
Весела математика
Време: 10:22
1 2 31 32
Запознавање и разбирање на околината – Вода
4-6 години
Наука – Запознавање и разбирање на околината
Време: 13:28

Не се пронајдени резултати.

Не се пронајдени резултати.