news_header-min
ЕДУИНО НОВОСТИ

На оваа секција од колективниот портал ЕДУИНО ќе најдете новости поврзани со достапните материјали низ сите ЕДУИНО-платформи, новости за нови и тековни активности на проектот, како и новости и написи подготвени од нашата ЕДУИНО-заедница и групата за професионална соработка, ЕДУИНО-амбасадори.

Оваа секција е главниот двигател на информации што ги објавува ЕДУИНО, па затоа ве охрабруваме ажурно да ја следите и да ја споделувате со вашите колеги и ученици.

ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНИ НОВОСТИ
eduino_new_image ЕДУИНО заедница
27
ФЕВ
2023
„Создаваме иднина, создаваме трајни вредности со Е...

Кога една група професионалци, експерти и ентузијасти од областа на образованието ќе вложат напори за создавање долгорочни вредности коишто ќе останат за идните генерации учители и ученици, тогаш с...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
27
ФЕВ
2023
„Учиме, истражуваме и се забавуваме со ЕДУИНО 2Д Л...

Иновативноста на тимот на ЕДУИНО никогаш не престанува! Со ентузијазам и мотивираност сакаме да ги споделиме нашето знаење, вештини и визија, отворајќи нови можности и креативни решенија за ...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
24
ФЕВ
2023
„ЕДУИНО НАСТАВА - видeолекции од кои учиме сите“

Како беше создадена националната Е-училница, што содржи, за кого е наменета, која беше улогата на овој богат бесплатен ресурс за време на пандемијата предизвикана од вирусот КОВИД-19, како едукатив...

НАЈЧИТАНИ НОВОСТИ
eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
03
ДЕК
2021
ЕДУИНО РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ: ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ЕДУКАТИ...

Детската среќа, созревање и учење служат како наша постојана мотивација каде поддршката на децата од најрана возраст е од сушт...

eduino_new_image ЕДУИНО настава
20
ОКТ
2021
Започнавме со ЕДУИНО ВЕБИНАРИ 2021!

Почитувани наставници, професори, воспитувачи и стручни соработници,

Со огромно задоволство го најавивме новиот концепт на ЕДУИНО-вебинари, серијал кој се стреми кон подобрув...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
28
ФЕВ
2021
ЗАВРШИ ПРВИОТ ЕДУИНО-ИГРАТОН: МНОГУ ЗАБАВА, ДРУЖБА...

Со цел да го поттикнеме развојот на социјалните, емотивните и на физичките способности на детето и да создадеме повод и причина за забавни и едукативни спомени меѓу родителот/старателот и детето, в...

СИТЕ НОВОСТИ
news loader
eduino_new_image ЕДУИНО заедница
27
ФЕВ
2023
„Создаваме иднина, создаваме трајни вредности со Е...

Кога една група професионалци, експерти и ентузијасти од областа на образованието ќе вложат напори за создавање долгорочни вредности коишто ќе останат за идните генерации учители и ученици, тогаш с...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
27
ФЕВ
2023
„Учиме, истражуваме и се забавуваме со ЕДУИНО 2Д Л...

Иновативноста на тимот на ЕДУИНО никогаш не престанува! Со ентузијазам и мотивираност сакаме да ги споделиме нашето знаење, вештини и визија, отворајќи нови можности и креативни решенија за ...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
24
ФЕВ
2023
„ЕДУИНО НАСТАВА - видeолекции од кои учиме сите“

Како беше создадена националната Е-училница, што содржи, за кого е наменета, која беше улогата на овој богат бесплатен ресурс за време на пандемијата предизвикана од вирусот КОВИД-19, како едукатив...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
24
ФЕВ
2023
„ЕДУИНО РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ - создавање трајни вред...

Општо позната педагошка максима е дека образованието во раното детство е темел за понатамошниот развој на детето. Со цел да се поттикне овој процес, колективниот портал ЕДУИНО ја основа платформа Е...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
24
ФЕВ
2023
„Со ЕДУИНО ИГРАТОН целата држава игра и учи“

Како  масовно да се поттикнат радоста и насмевките, како преку смеа, игри и зборови да се потсетиме на детсвото и најубавите моменти од животот, како преку забава и дружење да учиме и да стекнуваме...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
23
ФЕВ
2023
„ЕДУИНО ВЕБИНАРИ - најгледаните онлајн предавања“

Пред три години, Светската Здравствена Организација прогласи пандемија предизвикана од вирусот КОВИД-19 и оваа состојба глобално ги запре движењето и интеракцијата, ...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
23
ФЕВ
2023
„ЕДУИНО АМБАСАДОРИ - нашите образовни херои!“

„Секое дете заслужува херој – возрасна личност која никогаш нема да се откаже од него, која ја разбира моќта на поврзувањето и инсистира тие да станат најдобри што можат да бидат“, вел...

eduino_new_image ЕДУИНО заедница
03
АВГ
2022
РЕАЛИЗИРАНИ АКТИВНОСТИ НА ЕДУИНО ВО ИЗМИНАТИТЕ ТРИ...

Во овие топли летни денови, кога уживате во распустот, вашиот годишен одмор и во прекрасните летни пејсажи, одлучивме со вас да ги споделиме активностите кои ги реализираше тимот на ЕДУИНО во измин...

eduino_new_image ЕДУИНО настава
26
АПР
2022
Разговори со предавачи: Да си предавач на ЕДУИНО-в...

Серијалот ЕДУИНО-вебинари своите почетоци ги бележи од септември 2020 година со првиот одржан ЕДУИНО-вебинар на кој присуствуваа повеќе од 3.000 едукатори од це...