За нас

Ова платформа нуди голем број ресурси и пристапи за градење на истрајност, одговорност, мотивираност кај децата, и промоција на нивното ментално здравје и добросостојба. Платформата е лесна за користење и овде може да најдете преку 500 ресурси кои се проверени од експерти од областа. Тука може да се најдат бесплатни ресурси: активности, игри, прирачници, и многу повеќе. Родителите добиваат идеи за квалитетно да го поминуваат времето со своите деца. Воспитно образовните работници добиваат материјали и можности за континуиран професионален развој.

КАРАКТЕРКО

Зошто Карактерко?

Lorem ipsum dolorr sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut vitae urna vel purus consectetur rhoncus ac vitae elit. Maecenas eu tristique lorem, id mattis justo. Pellentesque id imperdiet orci. Nullam scelerisque mollis mi, ac elementum diam fringilla quis. Donec efficitur euismod elit at ullamcorper. Quisque pellentesque efficitur odio sit amet aliquam. Fusce ultrices diam ac mauris interdum malesuada. Cras condimentum quis torтtor quis consectetur. Maecenas mi ligula, volutpat a pharetra ac, viverra vitae justo. Cras porttitor urna nec risus mattis tempus. Morbi scelerisque scelerisque semper
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut vitae urna vel purus consectetur rhoncus ac vitae elit. Maecenas eu tristique lorem, id mattis justo. Pellentesque id imperdiet orci. Nullam scelerisque mollis mi, ac elementum diam fringilla quis. Donec efficitur euismod elit at ullamcorper. Quisque pellentesque efficitur odio sit amet aliquam. Fusce ultrices diam ac mauris interdum malesuada. Cras condimentum quis tortor quis consectetur. Maecenas mi ligula, volutpat a pharetra ac, viverra vitae justo. Cras porttitor urna nec risus mattis tempus. Morbi scelerisque scelerisque semper

Нашата визија

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut vitae urna vel purus consectetur rhoncus ac vitae elit. Maecenas eu tristique lorem, id mattis justo. Pellentesque id imperdiet orci. Nullam scelerisque mollis mi, ac elementum diam fringilla quis. Donec efficitur euismod elit at ullamcorper. Quisque pellentesque efficitur odio sit amet aliquam.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut vitae urna vel purus consectetur rhoncus ac vitae elit. Maecenas eu tristique lorem, id mattis justo. Pellentesque id imperdiet orci. Nullam scelerisque mollis mi, ac elementum diam fringilla quis. Donec efficitur euismod elit at ullamcorper. Quisque pellentesque efficitur odio sit amet aliquam.

Како работи Карактерко?

Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.

Кој стои позади платформата?

Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.

Кој ја администрира?

Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.

Кој придонесува кон платформата?

Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.Phasellus vestibulum massa non ligula interdum, nec consectetur arcu fermentum. Vestibulum iaculis vestibulum est vel elementum. Donec condimentum nulla non accumsan elementum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nullam placerat augue in condimentum egestas. Morbi sed viverra lacus. In faucibus facilisis tortor eu blandit. Pellentesque id eros imperdiet, euismod libero sed, imperdiet dolor. Nunc vehicula mauris vitae porttitor mollis. In hac habitasse platea dictumst.

1

Поттикнување социоемоционални вештини кај децата.

2
Подобра организација на часовите и дополнување на програмата со креативни материјали за поефикасен и забавен начин на пренос на знаењето.
3
Размена на искуства меѓу просветните работници и нивно споделување со родителите на децата.
4
Платформа одобрена и поддржана од страна на професионални експерти во областа на образованието.
5
Идеи за квалитетно и продуктивно време поминато меѓу родителите и децата.
6
Пребарување квалитетни образовни ресурси со дополнителна литература, прирачници, едукативни текстови, извештаи, истражувања, брошури и слично, кои поттикнуваат социоемоционален развој кај децата.
7
Професионален развој на просветните работници преку специјално дизајнирани стручни видеоматеријали за професионална надградба, во форма на едукативни модули за едукатори.

Затоа, секој едукатор што има желба својата идеја и активност да ја преточи и да ја прикачи како отворен, проверен и достапен ресурс, ќе може да го направи тоа преку функционалноста –  „Додај активност“.

Всушност, ова е покана до вас директно да придонесете во развојот на платформата и во надградувањето на библиотеката со едукативни материјали, кои ќе останат за сите генерации!

Споделувањето на активностите што веќе ги употребувате со децата за поттикнување на учењето преку игра, ќе им помогне на многу воспитувачи, одделенски наставници и родители, ќе ги инспирира и ќе ги мотивира да имплементираат нешто ново за првпат.

Сепак, за активноста да биде соодветна и комплетна, подготвивме упатство за тоа како да се подготви, достапно подолу.

Запомнете, вашата активност или игра, која сте ја имплементирале во својата училница или занимална, ќе биде преземена и употребена од ваш колега/колешка. За да биде активноста успешна, ве замолуваме да посветите внимание на описот на деталите и на насоките за реализација на активноста.

Препорака: Пред да ја внесете активноста, ви препорачуваме да ја проверите заедно со ваш колега/колешка, за да бидете сигурни дека внесените информации и опишаните активности се доволно јасни и концизни.