Ова е практична активност во која детето ќе создаде природна хранилка за птици што ќе виси во близина на вашиот дом и ќе ги нахрани птиците во различни годишни времиња. Убава можност за изработка, учење на различните видови птици и храна која ја јадат.

Илустрација на игровна активност
Прегледи: 1814
Оцена:
Автор(и):

Соња Чаловска; Весна Пецева

Проверено со: Соња Чаловска
Прилози:
Нема прилози за оваа активност
Материјали:

Шишарки; Путер од кикирики/мед/таан; Хартија; Семе за птици; Врвка;

Форми на работа:

Индивидуална

Програмски подрачја - Аспекти на развој/Наставни предмети
Учесници во активноста:
Родител/старател
Локација:
Домашни услови
Време за подготовка:
10 минути
Време на реализација:
20-25; минути
Возраст - Развоен период:
4-6 години, 6-8 години, 8-10 години
Карактерни вредности:
истрајност