ДОБРЕ ДОЈДОВТЕ НА ЕДУИНО
Добре дојдовте на ЕДУИНО, колективен портал за дигитални образовни содржини, соработка и професионален развој на едукатори. Нашата цел е создавање простор, ресурси и алатки за квалитетно образование преку заедничко креирање и иновации. Ве покануваме да ги погледнете достапните содржини на платформите ЕДУИНО, кои се користени од над 15 000 наставници и 30 000 ученици!
Овозможување онлајн-настава со дигитални отворени содржини и ресурси наменети за едукатори и за ученици.
 • Е-занимална, предучилишно образование
 • Е-училница, основно и средно образование
 • Видеоупатства, вебинари и ресурси наменети за едукатори, ученици и за родители
 • Ресурси за личен раст и развој, наменети за ученици
 • Професионален развој за едукатори
Поттикнување на социоемоционалниот развој и на учењето преку игра кај децата од 3 до 10 години.
 • Едукативни активности и игри
 • Образовни ресурси
 • Професионален развој за едукатори
 • Додај едукативна активност
ЕДУИНО АМБАСАДОРИ
ЕДУИНО Aмбасадори е концепт за поддршка и промоција на работата на сите наставници што досега се посветија и дадоа придонес на колективниот портал ЕДУИНО. Концептот подразбира јавно признание за најпосветените наставници, избрани по однапред утврдени критериуми:
 • наставници со снимени над 15 видеолекции;
 • наставници со изработени над 10 активности за игра во домашни услови.
Запознајте ги амбасадорите на знаењето, група 1
Запознајте ги амбасадорите на знаењето, група 2
Обраќање на Зеќирија Хасипи, в.д. директор на Бирото за развој на образованието
Обраќање на Стево Пендаровски, претседател на Република Северна Македонија
Обраќање на Мила Царовска, министерка за образование и наука

ЕДУИНО-амбасадорите се група исклучително посветени наставници, препознаени на национално ниво, и група за понатамошна професионална соработка и развој. Оваа програмска активност ќе продолжи и во иднина, со можност за зголемување на заедницата на ЕДУИНО-амбасадорите.

Дознајте повеќе за амбасадорите и за придобивките од приклучувањето на заедницата на ЕДУИНО-амбасадори.

НОВОСТИ
eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
02
ЈУЛ
2021
Edu Talks со Симона Ташева: „Чувството на припадно...

Ја започнуваме нашата нова рубрика #EduTalks, во која на актуелни теми ќе зборуваме со релевантни лица, воспитувачи, едукатори, родители, претставници на организации, со цел да обј...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
01
ЈУЛ
2021
Edu Talks со Елена Тодоровска: „Децата учат по пат...

Вториот #EduTalks ја обработува темата колку е значајна поддршката од возрасните кај децата. Зборувавме со ЕДУИНО-амбасадорката Елена Тодоровска, ...

eduino_new_image ЕДУИНО ран детски развој
30
ЈУН
2021
Edu Talks со Зорица Адамчевска: „Да го погледнеме ...

Третиот разговор од рубриката #EduTalks го посветуваме на прифаќањето на различностите кај децата на возраст од 3 до 10 години. За оваа тема зборувавме со ЕДУИНО-а...

БРЗА НАВИГАЦИЈА
Видео лекции - Предучилишно
fast navigation image
Видео лекции - Основно
fast navigation image
Видео лекции - Средно
fast navigation image
Вебинари
fast navigation image
Видео упатства
fast navigation image
Ресурси за личен раст и развој
fast navigation image
Заедница од над 25 000 едукатори
кои имаат можност меѓусебно да комуницираат и да разменуваат искуства, да добиваат неделни известувања за вебинари, отворени ресурси за дополнување на нивните знаења, активности за подготовка на нивните часови и совети.
3800+
видео лекции
3.5 милиони
прегледи на Youtube
1000+
придонесувачи
500+
едукативни активности и игри